April 2014 - Verdensteateret

Let the sunshine in

Sandefjord Blandede Kor vartet opp med både kjappe rockemelodier og sarte følelsessanger på Verdensteateret, denne flotte vårdagen i april.

Musikerne ga sangene et ekstra løft, og disse proffe karene er nærmest blitt vårt husband:

Helge Christensen på perkusjon, Torkil Myhre på gitar, Sverre Dæhli på bass og Stian Tveit på keyboard.


Artikkel i Sandefjords Blad 28. april

Av Knut Nordhagen

Sabla godt og blandet kor

Selv om solen skinte utendørs, viste det seg mulig å trekke publikum innendørs for en av flere korkonserter denne søndagen.

Publikum i Sandefjord må ha en over gjennomsnittlig interesse for kor. Annerledes er det ikke mulig å se evnen til mobilisering av mennesker til konsertene byens mange kor har. Eller er det det store antall slekt og venner som er utkommandert? Uansett ble det to fulltreffere med utsolgte hus på Sa Bla kor denne søndagen.

Poporientert repertoar

Koret teller er stort antall medlemmer og har dermed også et stort klangmessig register å spille på. Dette vet dirigent Ole Ramsøy å utnytte. Han evner å få koret til å «spille» godt. Vi fikk høre låter av Jan Eggum og Ole Paus blant de norske. Flere engelskspråklige låter kom også etter hvert. I hovedsak fra velkjente popartister som Coldplay, Queen og Beatles. Men også eldre stoff, som den gamle jazzstandarden «Mack the knife». Denne låten har alltid blitt utført som et swingnummer. I korets arrangement kunne denne låten fra en mørk underverden fortone seg som en spasertur i solskinnet.

Let the sunshine in

Det var da også solskinn det handlet om denne kvelden, ifølge korets leder Ragnar Bjerkseth.

– Det skal handle om sola i dag, sa han.

Dermed fikk vi servert «Hair»-klassikeren med samme navn.

Stødig komp

For anledningen hadde koret utstyrt seg med et lite orkester. Stian Tveit på tangenter, Torkil Myhre på gitar, Sverre Dæhli på bass og Helge Christensen på trommer utgjorde et fast ensemble som aldri gikk i veien for hovedartisten. En vellydende poporientert konsert som slo godt an i sommervarmen.