20130510_103934.jpg

Ønsker du å prøvesynge?
Hvis du er ALT eller BASS, ta gjerne kontakt for prøvesynging når som helst.
Neste inntak av nye SOPRANER og TENORER er tidligst i januar 2018.

Vi øver: På Herredshuset i Sandefjord "hver tirsdag" klokka 19.00 - 21.30

Høstsemester 2017:  Perioden: 15. august - 12. desember

Vi mener:
Den største gleden her på jord, det er å synge i SaBla kor - i Sandefjord!

Har du spørsmål om koret?
Da må du ikke nøle med å kontakte vår leder Ragnar Sten Bjerkseth

• Hjalmar Saev
  • Tore Fevang
  • Øystein Ludvigsen

Kristin Ellefsen overtok 1. august 2014 stafettpinnen som korets dirigent.

Kristin er fra Sandefjord, og jobber som rektor og pedagog ved Andebu Kulturskole. Kristin er utdannet sangpedagog fra konservatoriet i Kristiansand, og hun har jobbet som pedagog siden 1997.

Tidligere har hun blant annet vært musikalsk leder for "Kvinner og klang". I tillegg til å være musikalsk leder og dirigent for Sandefjord Blandede Kor, skal Kristin fortsatt dirigere Kodal blandakor.

Repetitør

Gunnar Johan Hansen
har fra sommeren 2015 vært fast ansatt som repetitør.
Gunnar er også ofte kapellmester og "keyboardist"
våre konserter.

Styret i 2017

Fra venstre: Wivi, Øystein, Kjell, Roy, Ragnar, Ellen Christine og Live

• Leder: Ragnar Sten Bjerkseth
  • Nestleder: Roy Hetlelid
  • Sekretær: Ellen Christine Andersen
  • Kasserer: Kjell Trosby
  • Styremedlem: Live S. Johannessen
  • Styremedlem: Øystein Ludvigsen
  • Varamedlem: Wivi Grankel

Sabla orange med skygge.jpg

Sandefjord Blandede Kor - Et SaBla Bra Kor

Som strutter av sangglede i sitt 95. år

Vi elsker å opptre for andre, og på scenen gir vi alt.

Også på øvelsene våre er det masse glede og humør, selv når dirigenten pirker og maser for å få oss til å synge enda bedre.

De siste dagene før en konsert biter vi noen ganger negler, og drømmer om en sommerdag på stranda. Vi henter alltid fram sommerfuglene i magen før teppet går opp, og koret tennes ...

Når du går hjem etter en av våre konserter, ønsker vi at du har godfølelsen i kroppen. Vi håper du har opplevd et SaBla bra kor, slik at du kommer på vår neste konsert.

I april 2012 fylte Sandefjord Blandede Kor 90 år. Det ble som seg hør og bør markert med en storslagen konsert i Hjertnes kulturhus sammen med gjestesolister, band, blåsere og dansere. Repertoaret inneholdt alt fra klassiske perler til rock, og ble tatt imot med stormende applaus! (Foto: Sandefjords Blad)
 I april 2012 fylte Sandefjord Blandede Kor 90 år.

Historien bak

Har sunget ut siden 1922

Sandefjord Blandede Kor hadde sin første øvelse 5.desember 1922, med hele 41 medlemmer og Peder Hansen som dirigent.

Første offisielle opptreden var i Teaterlokalet søndag 23. mars, og koret samarbeidet da med Herr Paulsens Orkester.

I 1949 framførte medlemmer av blandakoret operetten "Dollarprinsessen", som ble sett av nærmere 3000 mennesker.

Koret har opp gjennom årene framført alt fra operetter, kirkemusikk og folketoner til barbershop, musikaler og pop. Solister som Sissel Kyrkjebø og Wenche Myhre har sunget med Sandefjord Blandede Kor, som også har samarbeidet med lokale krefter som Sandefjord Brass Symposium og Sandefjord Storband.

Bildet viser Sandefjord Blandede Kor i sangeråret 1942/43 1. rekke f.v.: Solveig Nilsen, Elisabeth Kristiansen, Sigrid Møller, Karin Hansen, Solveig Hem, Jenny Sommer Pettersen og Layla Bakke. 2. rekke f.v.: Svanhild Hansen, Ragne Bergan, Anne Sundby, Ingjerd Karlsen, Ellen Evensen, Synøve Johansen, Lilly Moe, Jenny Simonsen og Ingebjørg Liavik. 3. rekke f.v.: Ingeborg Knutsen, Hilborg Andersen, Hildur Holm, Ellen Trosby, Karsen Hansen, formann Claus Berg, dirigent Ivar A. Røed, Signora Høivik, Astrid Hansen, Layla Hansen, Margareth Unneberg og Edith Sundby. 4. rekke f.v.: Kristian Knutsen, Kyrre Kristensen, Georg Møller, Anthony Unneberg, Endre Haukås, Ole Hotvedt, Arne Svendsen, Ottar Westby, Conrad Berg og Magnus Torp. 5. rekke f.v.: Sverre Rødland, Haavard Hole, Bjarne Holth, Karl Hansen, Ludvig Jacobsen, Borger Iversen, Einar Hole, Eilif Pettersen, Kristian Tørrestad, Harry Rove, Henry Pedersen, Odd Marthinsen og Kaare Olsen.

Bildet viser Sandefjord Blandede Kor i sangeråret 1942/43

Korets tidligere dirigenter

1923 - 1932  Peder Hansen

1932 - 1935  Erling Børe