November 2013 - Sandefjord kirke

Tenn et lys

Det ble mange flotte sanger og vakre opplevelser når Sandefjord Blandede Kor, med sin dirigent Ole Ramsøy, inviterte til førjulskonsert. At Vesterøy Barnegospel, med sin dirigent Stian Tveit, var gjestekor på konserten, ga den en ekstra dimensjon inn mot adventstiden, og åpnet for artige og stemningsfylte innslag.

Publikum ble invitert til å synge med på noen kjente julesanger, noe som skapte et flott fellesskap og en ekstra god førjulsstemning i kirken.

Program til trykk-2 (1).jpg

Og dette var å finne i Sandefjords Blad etter konserten

Av Jøran Kristensen:

4190876839.jpg

Sang med tårer i øynene

Barnegospelkoret fra Vesterøya rørte både korister og publikum i Sandefjord kirke

– Vi sto med tårer i øynene i bass- og tenorrekka, sier leder Ragnar Sten Bjerkseth i Sandefjord Blandede Kor.

Han var sikker på at samspillet med Vesterøy Barnegospel ville tilføre julekonserten en ekstra dimensjon, men ble nærmest bergtatt da han hørte de yngstes bidrag.

Under juleklassikeren «Tenn lys» kom de unge gospelkoristene til kirkescenen med lys og lykter. Sammen framførte de to korene sangen for en så å si fullsatt kirke. Det tilsvarer cirka 500 personer.

– Med barnekoret i midten synes jeg konserten ble helt fantastisk. De sang helt nydelig, sier Bjerkseth til Sandefjords Blad.

Variert låtmateriale

Blandakoret har siden i august øvd på julerepertoaret, blant annet under et eget helgeseminar ved Lampeland Hotell utenfor Kongsberg.

Lørdag framførte de et potpurri av julelåter – en miks av nye og gamle hvor de fleste kan kalles tradisjonelle – men med ulikt tempo og stemningsleie.

– Jeg håper vi klarte å gi folk en stemningsfull stund, sier korlederen.

– Virkelig trøkk

Beate Heide fra Sandefjord var én av de mange publikummerne som lot seg imponere over variasjonen i juleinnslagene.

– Dette var mer enn bare en vanlig julekonsert. Man hadde satt sammen både varierte og litt forskjellige melodier, sier hun.

Hun bet seg også merke i fellesinnslaget fra blandakoret og Vesterøy Barnegospel. Nesten 90 korister på en gang var som skapt for den gode akustikken i Sandefjord kirke.

– Da ble det virkelig trøkk. Det var med på å gi god variasjon og julestemning, mener Heide.