Desember 2015 - Sandefjord kirke

Juleplakat+2015.jpg
Julekor-2015.jpeg

When a star is born, they possess a gift or two. One of them is this: They have the power to make a wish come true.

Slik heter det i den kjente og kjære “When you wish upon a Star”, og tekstlinjene passet på mange måter til julekonserten vi i Sandefjord Blandede Kor hadde i Sandefjord kirke lørdag 5. desember klokka 17.00.

For det første håpet vi at det skulle bli virkelighet av ønsket om å servere en konsert full av god julestemning og fine musikalske gaver. For det andre var ønsket vårt om flotte sanggjester allerede oppfylt, da vi hadde med oss Vesterøya barnegospel og tenor Lars Hansen. Og for det tredje hadde nettopp Lars Hansen fått oppfylt et ønske og en drøm, i og med at han kom helt til finalen i «Norske Talenter» på TV2. Det var en stor ære og glede for oss i Sandefjord Blandede Kor å ha med Lars som gjestesolist på denne julekonserten!

Vi hadde også med oss et dyktig orkester, bestående av Gunnar J. Hansen (kapellmester, piano), Leiv Inge Kvilhaug (gitar), Sverre Dæhli (bass) og Åge Thorvaldsen (perkusjon).

Vår dirigent Kristin Ellefsen sørget selvsagt for at vi ytte vårt beste, i en konsert som inneholdt et bredt spekter av julerelaterte sanger - både de kjente og litt mer ukjente (men like flotte!), rolige og swingende, gamle og nye.

Juleprogram-2015.jpeg

Sandefjords Blad 7. desember:

SB-jul-2015.jpeg

Juni 2015 - Midtåsen Skulpturpark

Vi fulgte opp suksessen fra 2014, og inviterte til korsang i Skulpturparken 9. juni 2015

For fjerde år på rad sang vi sommeren inn i det spektakulære kulturbygget med de naturskjønne omgivelsene. Denne konserten var i utgangspunktet gratis, men publikum ble oppfordret til å gi etter hjertet.

Noen av sangene som i vårens konsert i Hjertnes fikk mest applaus, ble framført på nytt. I tillegg ble det et knippe andre sanger. Litt hjemmekoselig ble det også, når vi serverte kake og kaffe i pausen, og tok publikum med oss i noen fengende allsanger innimellom.

Koret valgte denne gang å samle inn midler til det viktige prosjektet ”Sammen Om Nøden” (SON) ved Sosialmedisinsk Senter. Gjennom SON-prosjektet sørger frivillige fra IOGT og andre organisasjoner for at rusmisbrukere i byen vår får et varmt måltid hver dag, hårklipp, rene klær, aktiviteter og sosialt fellesskap. Hele 8.000 kroner ble samlet inn, og i tillegg ga koret 2.000 kroner.

Plakat+Midtåsen-2015.jpeg
midtåsen+2015+2619.jpg
Plakat+vår+2015.jpg
Scenebilde-april-2015.jpg

Sandefjord Blandede Kor og Sandefjord Storband har hver for seg en trofast tilhengerskare, som kommer på konserter for å oppleve flott musikk og smektende toner. Denne gangen samlet vi kreftene, og fant fram et knippe av flotte og varierte melodier. Menyen inneholdt fellesnummer med både trøkk og groovy feeling, og ble krydret med flere rene kor- og storbandinnslag.

Her ble det altså noe for enhver smak, og en sjelden anledning til å oppleve kor og storband sammen på Hjertnes. Og for at vi ikke skal bli tatt for villedende markesføring: Tittelen på konserten beskrev det musikalske, og ikke antrekket ...

Storbandet ble ledet av sin dirigent Hans Mathisen, mens koret for første gang ble ledet av sin nye dirigent Kristin Ellefsen.

Program-april-2015.jpeg

Sandefjords Blad tirsdag 28. april:

SB-april-2015.jpeg

Juni 2014 - Midtåsen Skulpturpaviljong

3. juni 2014 ble Ole Ramsøy sin siste konsert som dirigent for koret vårt. Dette gjorde konserten til en helt spesiell hendelse for alle som deltok i koret, eller var tilhører. Konserten markerte også slutten på en eventyrlig epoke der Ole har ledet koret under øvelser og på scenen i 28 år, og det er nesten 1/3 av korets totale historie !!

Skulpturparken på Midtåsen var stappfull av publikummere - noen måtte faktisk sitte utenfor. Koret serverte en flott og variert musikalsk meny, med alt fra viser og ballader til swing og rock. Og selvsagt ble det allsang!

Midtåsen_2014.jpg
Dirigent Ole Ramsøy i kjent positur, i sin aller siste konsert med koret vårt …

Dirigent Ole Ramsøy i kjent positur, i sin aller siste konsert med koret vårt …

Og Sandefjords Blad var nok en gang på plass

SB_Midtåsen_2014.jpeg

April 2014 - Verdensteateret

Let the sunshine in

Plakat_Sunshine.jpg
Korets egen Nina Bergei var solist på “Innerst i sjelen”

Korets egen Nina Bergei var solist på “Innerst i sjelen”

Sandefjord Blandede Kor vartet opp med både kjappe rockemelodier og sarte følelsessanger på Verdensteateret, denne flotte vårdagen i april. Musikerne ga sangene et ekstra løft, og disse proffe karene er nærmest blitt vårt husband: Helge Christensen på perkusjon, Torkil Myhre på gitar, Sverre Dæhli på bass og Stian Tveit på keyboard.

Skjermbilde 2018-10-08 kl. 12.47.52.png

Artikkel i Sandefjords Blad 28. april

Av Knut Nordhagen

Koret_sunshine.jpeg

Sabla godt og blandet kor

Selv om solen skinte utendørs, viste det seg mulig å trekke publikum innendørs for en av flere korkonserter denne søndagen.

Publikum i Sandefjord må ha en over gjennomsnittlig interesse for kor. Annerledes er det ikke mulig å se evnen til mobilisering av mennesker til konsertene byens mange kor har. Eller er det det store antall slekt og venner som er utkommandert? Uansett ble det to fulltreffere med utsolgte hus på Sa Bla kor denne søndagen.

Poporientert repertoar

Koret teller er stort antall medlemmer og har dermed også et stort klangmessig register å spille på. Dette vet dirigent Ole Ramsøy å utnytte. Han evner å få koret til å «spille» godt. Vi fikk høre låter av Jan Eggum og Ole Paus blant de norske. Flere engelskspråklige låter kom også etter hvert. I hovedsak fra velkjente popartister som Coldplay, Queen og Beatles. Men også eldre stoff, som den gamle jazzstandarden «Mack the knife». Denne låten har alltid blitt utført som et swingnummer. I korets arrangement kunne denne låten fra en mørk underverden fortone seg som en spasertur i solskinnet.

Let the sunshine in

Det var da også solskinn det handlet om denne kvelden, ifølge korets leder Ragnar Bjerkseth.

– Det skal handle om sola i dag, sa han.

Dermed fikk vi servert «Hair»-klassikeren med samme navn.

Stødig komp

For anledningen hadde koret utstyrt seg med et lite orkester. Stian Tveit på tangenter, Torkil Myhre på gitar, Sverre Dæhli på bass og Helge Christensen på trommer utgjorde et fast ensemble som aldri gikk i veien for hovedartisten. En vellydende poporientert konsert som slo godt an i sommervarmen.

November 2013 - Sandefjord Kirke

Tenn et lys

Plakat_Jul_2013.jpg
Koret_jul_2013.jpeg

Det ble mange flotte sanger og vakre opplevelser når Sandefjord Blandede Kor, med sin dirigent Ole Ramsøy, inviterte til førjulskonsert.

At Vesterøy Barnegospel, med sin dirigent Stian Tveit, var gjestekor på konserten, ga den en ekstra dimensjon inn mot adventstiden, og åpnet for artige og stemningsfylte innslag.

Publikum ble invitert til å synge med på noen kjente julesanger, noe som skapte et flott fellesskap og en ekstra god førjulsstemning i kirken.

Solist1_2013.jpeg
Solist2_2013.jpeg
Program_jul_2013.jpg

Og dette var å finne i Sandefjords Blad etter konserten

Av Jøran Kristensen:

Bilde_Sfj_Blad_jul_2013.jpg

Sang med tårer i øynene …

Barnegospelkoret fra Vesterøya rørte både korister og publikum i Sandefjord kirke

– Vi sto med tårer i øynene i bass- og tenorrekka, sier leder Ragnar Sten Bjerkseth i Sandefjord Blandede Kor.

Han var sikker på at samspillet med Vesterøy Barnegospel ville tilføre julekonserten en ekstra dimensjon, men ble nærmest bergtatt da han hørte de yngstes bidrag.

Under juleklassikeren «Tenn lys» kom de unge gospelkoristene til kirkescenen med lys og lykter.
Sammen framførte de to korene sangen for en så å si fullsatt kirke. Det tilsvarer cirka 500 personer.

– Med barnekoret i midten synes jeg konserten ble helt fantastisk. De sang helt nydelig, sier Bjerkseth til Sandefjords Blad.

Variert låtmateriale

Blandakoret har siden i august øvd på julerepertoaret, blant annet under et eget helgeseminar ved Lampeland Hotell utenfor Kongsberg.

Lørdag framførte de et potpurri av julelåter – en miks av nye og gamle hvor de fleste kan kalles tradisjonelle – men med ulikt tempo og stemningsleie.

– Jeg håper vi klarte å gi folk en stemningsfull stund, sier korlederen.

– Virkelig trøkk

Beate Heide fra Sandefjord var én av de mange publikummerne som lot seg imponere over variasjonen i juleinnslagene.

– Dette var mer enn bare en vanlig julekonsert. Man hadde satt sammen både varierte og litt forskjellige melodier, sier hun.

Hun bet seg også merke i fellesinnslaget fra blandakoret og Vesterøy Barnegospel.
Nesten 90 korister på en gang var som skapt for den gode akustikken i Sandefjord kirke.

– Da ble det virkelig trøkk. Det var med på å gi god variasjon og julestemning, mener Heide.

Mai 2013 - Midtåsen Skulpturpaviljong

Invitert av “Den Kulturelle Vandringsstaven”

Interiøret på Midtåsen er bare helt fantastisk som konsertarena, og gir en intim konsert med nydelig akustikk. Det er en stor glede å få lov til å opptre på dette flotte stedet !

Interiøret på Midtåsen er bare helt fantastisk som konsertarena, og gir en intim konsert med nydelig akustikk. Det er en stor glede å få lov til å opptre på dette flotte stedet !

Landlig beliggende, med svarttrosten som ivrig akkompagnatør

Landlig beliggende, med svarttrosten som ivrig akkompagnatør

Skjermbilde 2018-10-08 kl. 10.17.51.png

April 2013 - Verdensteateret

Ryktet forteller….

Plakat_2013.jpg
Korets leder Ragnar Sten Bjerkseth var solist på “The long and winding road”

Korets leder Ragnar Sten Bjerkseth var solist på “The long and winding road”

Sandefjord Blandede Kor og Lars Martin Myhre kombinerte her vakker og rungende korsang, med rolige og underfundige viser som lokket fram både smil og tårer.
Lars Martin Myhre ga publikum en minneverdig og morsom musikalsk opplevelse, med sin fabelaktige fortellerevne, lune humor, romslighet og treffende observasjonsevne.
I tillegg stilte koret med egne solister, som krydret vår medley.  

Program_2013.jpg

Artikkel i Sandefjords Blad - klikk her

Oktober 2012 - Kurbadet

Toner i oktober

Toner_oktober_plakat.jpg
Kurbadet_koret.jpg

Når høstlufta og luktene kommer ... 
... når bladene faller fra trærne så vi kan fange dem i hendene våre om vi vil
... når sønnavinden stormer, og når regnet pisker mot vinduene
... da er det herlig å slå av TVen, ringe naboen, finne fram paraplyen, og gå på intimkonsert med et SaBla Bra Kor.

Hvilken lykke at Kurbadet ble bevart, og ligger der rødmalt og vakker, med sjel og nostalgi i bøtter og spann, og med en fristende flott akustikk.     

Vi hadde to konserter denne dagen. Begge samlet veldig bra med folk, selv om konsertdagen dessverre kolliderte med Kirkefestdagenes store hovedkonsert på Hjertnes. Men det er sånt som skjer. Når så mange likevel valgte å komme til oss, ga det ekstra inspirasjon og god grunn til å synge av full hals. 

Koret stilte opp langs den ene langveggen og sto "bredt" og sang tvers overfor publikum.
En artig vri, som også skapte en god nærkontakt med publikum - slik en ekte intimkonsert skal være. 

Repertoaret dekket mange ulike sjangere, og våre egne solister satte også sitt flotte preg på konserten. 
Også publikum måtte ta i et tak og delta på et par allsanger. 

Program+Kurb.jpg

Artikkel i Sandefjords Blad - klikk her

Juni 2012 - Midtåsen Skulpturpaviljong

Invitert av “Den Kulturelle Vandringsstaven”

Konsertsal med luftig inngangsparti

Konsertsal med luftig inngangsparti

En virkelig eksotisk konsertarena

En virkelig eksotisk konsertarena

Fra konsertlokalet ser vi hele “fjor´n” …

Fra konsertlokalet ser vi hele “fjor´n” …

Skjermbilde 2018-10-07 kl. 14.39.58.png

April 2012 - Hjertnes - 90 års jubileumskonsert

Viva la Vida i 90 år

Plakat_VivaLaVida.jpg
Dansere fra Spotlight og korets solist Christer Bach fronter koret

Dansere fra Spotlight og korets solist Christer Bach fronter koret

Vi markerte vårt 90 års jubileum med en storslagen konsert i Hjertnes. Vi sang våre favoritter fra de siste ti årene, pluss en del nytt. 
I tillegg til korets egne solister fikk vi med oss John Kenneth Melby og Helle Grankel. Dansere fra Spotlight bidro til et annerledes og morsomt scenebilde. 

ProgramJub1.jpg

Artikkel Sandefjords Blad - klikk her

April 2011 - Verdensteateret

Kanskje kommer kongen …

Program+vår+2011.jpg
Plakat+Kanskje+kommer+kongen.jpg

Sandefjord Blandede Kor inviterte til en kveld med viser og sanger av mange slag. Helle Grankel var med som solist, og vi hadde også med oss dyktige lokale musikere. Innimellom nummerne fikk vi publikum med på noen allsanger.